Nieuws

Workshop impact evalueren - 18 en 25 september

Je hebt een innovatief idee of project met maatschappelijke impact? Dan houden de volgende vragen je misschien bezig. Hoe kan ik die impact zichtbaar maken? Zijn zaken als sociale cohesie of attitudewijziging wel te meten, en hoe dan? Waar moet ik beginnen en welke stappen moet ik zetten? Deze interactieve workshop toont je de weg naar antwoorden op maat van jouw project.

Je impact concreet en tastbaar maken, zorgt ervoor dat je project de goede richting uitgaat en relevant blijft. Tijdens een impactevaluatie kijk je met een nieuwe bril naar je project. Je bereik in deelnemers, publiek of klanten kende je wellicht al. Nu krijg je ook zicht op de sociale of ecologische effecten van je acties. Met deze inzichten kan je aan de slag om je werking nog impactvoller te maken, medewerkers te motiveren of over je impact te communiceren.

We gebruiken Impact Wizard als gids. Deze online tool neemt je stap voor stap mee in het proces van impactevaluatie. Aan het eind van de dag heb je alles in handen om zelf te starten met een impactevaluatie. Wil je eerst een inleiding krijgen over maatschappelijke impact, schrijf je dan ook in voor de workshop introductie impact.

Praktisch

De workshop wordt gespreid over twee halve dagen. De sessies vinden plaats op dinsdag 18 en 25 september 2018, telkens van 9.30 tot 12.30 uur bij Muntpunt, Munt 6 in Brussel. Deelnemen kost 120 euro (exclusief BTW) per persoon, een jaarabonnement op Impact Wizard is inbegrepen. Heb je al een abonnement op de tool, dan kan je deze opleiding gratis volgen (vul dan in het inschrijvingsformulier hieronder het e-mailadres van je account in). We werken tijdens met de online tool, breng dus een eigen laptop mee.

Wil je eerst beter kennismaken met het begrip maatschappelijke impact, bekijk dan zeker ook het programma van onze introsessie impactgericht werken.

Inschrijven