Nieuws

Ontmoet je toekomstige financier - 27 maart

Met welke bril kijken potentiële investeerders naar jouw project? Hoe begin je aan de zoektocht naar geschikte financiering? En hoe zorg je ervoor dat financiers oren hebben naar jouw businessplan? Net als andere maatschappelijke vernieuwers werk je aan een betere wereld. Je doet dit vaak met een hybride businessmodel, dat overeenstemt met je complexe werking. Dat vraagt ook om een vernieuwende aanpak op vlak van financiering.

Op dinsdag 27 maart maken we je wegwijs in de verschillende financieringsmogelijkheden voor sociale innovaties en sociaal ondernemingen. In de voormiddagsessie over financieringsmix geven we een overzicht van het aanbod van o.a. overheden, stichtingen, innovatieondersteuners, crowdfondsen, traditionele bankiers, sociale financiers, impactinvesteerders, equity funds,… Wat onderscheidt hen onderling en welke voorwaarden hanteren ze? Deze sessie biedt je een eerste indruk over wat je van deze partijen kan verwachten en tips over hoe je ze best benadert.

In de namiddag is het tijd om het gesprek aan te gaan met deze financiers. We nodigen een twintigtal organisaties met een specifiek aanbod uit om zichzelf voor te stellen. Deze organisaties stellen zichzelf voor tijdens een pitchronde: Agentschap Innoveren & Ondernemen, BNP Paribas Fortis, microStart, Hello crowd!, Business Angels Netwerk Vlaanderen, Cera, Crowd Angels, Dirk Coeckelbergh (consultant), FASE Benelux, Hefboom, Impulskrediet, Koalect, LITA.CO, Muntuit, NewB, PMV/z, Senior Consultants Vlaanderen, SI² Fund, Socrowd, SOIF – De Punt, Trividend, VDAB, vdk bank. Daarna heb je de kans om jouw project en vragen voor te stellen in een speeddate. Tijdens een afsluitende netwerkdrink is er tijd om verder bij te praten met de financiers en collega-innovatoren.

Programma:

9.30u: Sessie 'Wat is je financieringsmix?' *volzet*
12.30u: Lunch
14:00: Verschillende financiers stellen zichzelf voor 
15:10: Speeddates en netwerking
16:30: Afsluitende drink

Praktisch

Dinsdag 27 maart 2018, van 9.30 tot 17.00 uur bij Via Via Brussel, Baksteenkaai 74 (bereikbaarheidsinfo). Deze sessie is volzet, je kan niet meer inschrijven.