Nieuws

Introductie Social Business Modelling 9 december - VOLZET

- Inschrijven voor deze sessie is niet meer mogelijk. Interesse om de volgende introductie Social Business Modelling te volgen? Op 16 februari 2016 vindt deze sessie opnieuw plaats, inschrijven is binnenkort mogelijk via deze site -

Goede ideeën veranderen de wereld… en jezelf. Want wat geeft er méér voldoening dan te zien dat jouw succesvol concept armoede, klimaatverandering of eenzaamheid aanpakt?
Wacht… Misschien de zekerheid dat jouw idee ook op lange termijn kan blijven bestaan? Dat je idee niet alleen levensvatbaar, maar ook financieel gezond is?

Subsidiërende overheiden en gulle geldgevers staan waarschijnlijk niet in de rij aan te schuiven om je concept te financieren. En als je ze wel hebt gevonden, is dat mischien alleen een oplossing op korte termijn. Met een sociale onderneming haal je middelen voor je dienst, product of concept uit de markt. Door een doordacht impactgedreven businessmodel op te maken, sla je twee vliegen in één klap: je project verandert de wereld èn je zorgt voor een solide inkomstenbasis. 

Wil je weten wat een 'impactgedreven businessmodel' is? Met welke elementen je moet rekening houden? Welke voorbeelden er zijn van montaire en niet-monetaire inkomsten bij sociaal ondernemers? Schrijf je dan in voor de Introductie Social Business Modelling op vrijdag 23 oktober 2015, van 9.30 tot 13 uur.

Deze sessie garandeert je:

  • Inzicht in de uiteenlopende aspecten, kenmerken en mechanismen van een businessmodel
  • Inzicht in de manier waarop de sociale missie centraal blijft staan in het businessmodel
  • Leren van bestaande sociale businessmodellen, en zicht krijgen op hun sterktes en zwaktes

Werk je al aan een eigen model? Aarzel dan niet om je vragen af te toetsen met deelnemers en lesgevers.

Praktisch

Deze sessie vindt plaats op woensdag 9 december van 9.30 tot 13 uur bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (vlakbij metro- en treinstation Brussel Centraal)  
Deelnemen kost 85 euro (incl. BTW).