Start opleidingstraject lokale besturen

We kunnen allemaal het leven beter, mooier, duurzamer, socialer of gezonder maken. Geëngageerde burgers, verrassende ondernemingen of veelbelovende verenigingen geven zuurstof aan gemeenten. Ook lokale besturen willen graag meebouwen aan een betere wereld en via deze bottom-up initiatieven hun maatschappelijke visie in de praktijk brengen. Het aanpakken van armoede, oplossen van vereenzaming in de buurt, acties rond klimaatsverandering uitwerken,… In elke gemeente zijn er pioniers die duurzame buurten, steden en gemeenten co-creëren.

De Sociale InnovatieFabriek ziet de stad en de gemeente dan ook als een labo voor nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Maar hoe kom je als lokaal bestuur deze innovaties op het spoor? Hoe kan je ze als ambtenaar het meest effectief versterken? Hoe kan je met je diensten de impact van deze sociale innovaties helpen vergroten?

Medewerkers van lokale besturen kunnen maatschappelijke, ondernemende initiatieven opsporen, verbinden en versterken. Ze hebben de skills en methodieken om het maatschappelijke innovatiepotentieel in hun gemeente maximaal aan te boren en te versterken.

Wil jij ook sociale innovatie en sociaal ondernemerschap ondersteunen in je gemeente? Neem dan deel aan het opleidingstraject voor van de Sociale InnovatieFabriek in het voorjaar 2018. In een mix van trainingen en praktijkbezoeken geven we je instrumenten, inspiratie en theorie. Je wordt gestimuleerd je ervaringen en vragen te bespreken met de andere deelnemers. We sluiten af met een seminarie waar ook je collega’s welkom zijn.

Praktisch:

Dit opleidingstraject wordt gespreid over 5 dagen, donderdag 26 april, donderdag 3 mei, dinsdag 15 mei (praktijkbezoek in voormiddag), donderdag 31 mei en een afsluitend seminarie op dinsdag 12 juni. De meeste sessies (behalve het praktijkbezoek en het seminarie) zullen plaatsvinden bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28 in 1000 Brussel. Deze opleiding is voor medewerkers van lokale besturen. De deelnameprijs is 880 euro (excl. BTW) per persoon. Lesmaterialen, lunch en deelname van 3 personen aan het slotseminarie zijn inbegrepen. Inschrijven kan via deze pagina. 

26 april 2018